Aquest Nadal regala somriures. Només has d’agafar un tap de vi o de cava i simular que és un nas de pallasso, fer-te una foto divertida i compartir-la publicament al Facebook, Twitter o Instagram amb l’etiqueta #porun2018denarices #xaropclown . Per cada foto que pengeu, l’empresa Maset ens farà un donatiu de 5€. Més informació www.maset.com/sonrisas

El diumenge 3 de desembre celebrem els 10 anys amb un espectacle per a tota la família. Ho farem al Centre Cultural la Mercè de Girona (Pujada de la Mercè, 12. Girona)

Obrirem a 11 del matí amb tallers de maquillatge. També ja es podran adquirir les entrades anticipades per l’espectacle.

L’espectacle començarà a les 12 h del matí amb l’obra “A l’atzar”, que és l’espectacle que hem ideat per a celebrar els nostres 10 anys.

Preu:
8 € per persona. Els menors de 2 anys no paguen si no ocupen seient

Venda d’entrades anticipades
les pots comprar a partir del dijous 22 de novembre a:
Bar +cub
carrer
 de l’Albereda, 15, 17004 Girona. Obert de 8.00–21:00.
Per transferència bancaria
Cal fer la transferència a aquest compte: ES86 2100 0002 5702 0184 6152,
Concepte de la transferència: Nom i cognom de la persona que fa la reserva
També cal enviar un correu a info@xaropclown.com amb el nom a qui va la reserva i el nombre d’entrades que s’han comprat.

Vint-i-tres col.lectius, amb més de cent representant entre tots ells han participat durant tres dies al Gironaclown 2017, les terceres trobades de Pallassos d’Hospital de tota Espanya. Al llarg de tres jornades, els participants han treballat en diversos aspectes interns i la cita també ha permès poder visitar els diferents centres hospitalaris de les comarques de Girona amb pallassos que han compartit les seves pròpies maneres de treballar.

La cita va arrancar dijous amb l’obertura feta per l’Alcaldessa de Girona Marta Madrenas, la Directora de ‘Hospital Josep Trueta Glòria Padura i el fundador de Xaropclown Miquel Noguer. En aquest sentit, aquest acte es va fer servir per oferir un homenatge a Noguer i la resta de pallassos que varen crear Xaropclown.

Ja a la mateixa tarda de dijous es varen portar a terme la primera sessió de treball, que va tebir continuïtat el divendres matí i tarda, i també el dissabte al matí, que es va fer servir per resumir les conclusions de la feina feta pels diferents grups.

Un dels aspectes més rellevants del Gironaclown 2017 ha estat la feina feta per posar en marxa la federació estatal de col·lectius de pallassos d’hospital, feina que continuarà portant-se a terme en els pròxims mesos per lligar una unió que beneficiaria tots els grups.

Un dinar de cloenda amb tots els col·lectius va posar el punt i final a una trobada que ha passat el seu testimoni a Madrid, on l’any que ve s’hi farà la pròxima edició.

Tot està a punt perquè  Girona es converteixi els pròxims dies 21, 22 i 23 d’aquest mes de setembre en el punt de trobada de tots els grups estatals de Pallassos d’Hospital. Serà la tercera trobada d’aquestes característiques i la d’enguany s’emmarca en la celebració dels deu anys de Xaropclown, organitzadora de l’esdeveniment.

Aquestes  edició de les Jornades Nacionals aglutinaran a més d’una vintena d’entitats, totes enfocades al treball dels pallassos en hospitals i centres de salut.
Totes les entitats participants porten diversos representants que es repartiran en 4 grups de treball: pallassos, direcció artística, captació de fons i gestió.

Cada grup seguirà un programa tancat on treballaran temes referents, podent compartir els coneixements adquirits i contrastar metodologies de treball.

El grup de treball dels pallassos realitzaran tallers amb en Pep Vila i la Merche Ochoa.
El divendres 22 al matí es distribuiran entre els hospitals Trueta, Santa Caterina, Olot, Figueres, Calella, Palamós i el centre sociosanitari Maria Gay. En aquests centres els pallassos realitzaran visites a les àrees de pediatria i centres sociosanitaris.

També volem destacar el grup de treball de gestió que dedicaran les jornades a debatre sobre la creació d’una federació nacional de pallassos d’hospital.

Aquest diumenge dia 10 es portarà a terme la Marxa Popular solidària de les 5 Torres de Montjuïc,  amb un recorregut assequible per caminar i per córrer en tant que és una marxa popular, de 6 km que recorrerà bona part del barri. L’organització ha decidit que els beneficis vagin a parar a Xaropclown, i per tant una part de la inscripció a la marxa anirà destinada a col·laborar amb aquesta entitat.

Montjuïc és un barri amb història i conscients que molta de la gent que hi viu no coneix l’existència de les 5 torres que, en algun moment de la història van formar part del Castell, s’ha volgut donar valor històric a la marxa i alhora fer visibles les torres a tots els veïns, veïnes i ciutadans que vulguin córrer o caminar.

El preu de la inscripció és de 8 euros i inclou assegurança, samarreta, esmorzar i un welcome pack d’empreses col·laboradores.

+INFORMACIÓ: http://www.barridemontjuic.cat/festa-major-2017/

Lydia Torrejón i Clara aixequen el públic amb les seves actuacions

La Sala de Cambra de l’Auditori de Girona ha estat aquest dissabte dia 22 d’abril l’escenari del primer concert de Sant Jordi organitzat per XaropClown i que han portat a terme les cantants Clara i Lydia Torrejón.

Clara ha obert el concert amb un repertori en el qual abraçava cançons pròpies amb versions de temes coneguts i que en més d’una ocasió han estat cantants pel mateix públic.

Per la seva banda, Lydia Torrejón ha cantat temes propis, la major part del seu últim treball discogràfic. En aquest sentit el seu concert s’ha repartit entre les cançons en les quals s’ha acompanyat de la seva banda, amb d’altres que ha cantat únicament amb l’acompanyament de la guitarra de Santi Fontclara.

El concert que ha durat dues hores ha aixecat el públic dels seus seients i ha permès que ambdues cantants fessin un parell de cançons de manera conjunta.

Aquest és el primer concert que XaropClown celebra per Sant Jordi, una fita que vol instaurar en el calendari d’activitats anual i que ha de servir com a fons de finançament per poder seguir amb la feina que els pallassos de l’entitat fan als hospitals.

En aquest sentit, Clara, Lydia Torrejón i Santi Fontclara han cantat de manera solidària per a XaropClown.

L’equip de veterans del FC Barcelona de Futbol Sala es va endur la victòria en el Torneig solidari organitzat pel FS Quart a benefici de XaropClown. La cita es va portar a terme el passat diumenge al pavelló municipal de Quart.

En els partits de semifinals, el Barça va derrotar el Quart per 1-8, mentre que els veterans del Girona s’imposaven al Blanesport’83 per 5-2.

Ja a la final entre blaugranes i blanc-i-vermells, el partit va tenir poc color, ja que es va deixar notar molt el joc habitual per part dels jugadors del Barça, enfront d’uns veterans del Girona FC més habituats al futbol de camp gran. El resultat final va ser de 7-1 favorable a l’equip blaugrana.

En el matx pel tercer i quart lloc, els Blanesport’83 i el Quart varen empatar a dos gols.

El Torenig s’emmarcava dins dels actes de celebració dels deu anys de vida de XaropClown i tota la recaptació feta per l’ocasió estarà destinada al grup de Pallassos d’Hospital. En total es varen recaptar 621 euros, que el club va ja posat a disposició de XaropClown, fet que des d’aquí volem agrair-los i felicitar-los per l’iniciativa i l’èxit de la mateixa.

El Futbol Sala Quart organitza aquest diumenge 2 d’abril un Torneig solidari a benefici de Xarop Clown, que reunirà els veterans del FC Barcelona de Futbol Sala, els veterans del Girona FC, el Blanesport i el mateix FS Quart.

La matinal s’encetarà a les nou amb un partit de pre-benjamins locals. A les 10 es jugarà la primera semifinal entre els Veterans del Girona FC i el Blanesport’83 i una hora més tard s’enfrontaran els Veterans del Barça amb el Quart.

Un cop jugades les semifinals, a tres quarts de dotze es jugarà el partit pel tercer i quart lloc i a dos quarts d’una la final.

La jornada es tancarà amb una trobada d’escoletes de Futbol Sala que es portarà a terme al mateix pavelló de Quart de tres a dos quarts de sis de la tarda.

Tots els beneficis obtinguts durant la jornada, a més dels que el mateix FS Quart ja ha assolit amb accions prèvies aniran destinats a XaropClown, ja que precisament aquest torneig s’emmarca en els actes de celebració del desè aniversari del grup de pallassos d’hospital de Girona. El torneig compta amb el suport de l’Ajuntament de Quart.

XaropClown va néixer ara fa deu anys per portar un somriure a aquells pacients més menuts, que per qüestions de salut han de passar llargues estades als centres hospitalaris. Deu anys, en els que el grup de pallassos d’hospital de Girona han consolidat la seva feina, bàsicament al Josep Trueta i també en centres de gent gran.

Una feina que ara es vol ampliar a altres hospitals de les comarques de Girona i que es converteix en el pal de paller de la celebració dels deu anys de l’entitat. Per això, al llarg d’aquest 2017,  XaropClown farà diverses accions commemoratives de l’aniversari, però que a l’hora han de servir per consolidar encara més la feina de futur de l’entitat..

Totes aquestes accions han estat presentades aquest dijous 23 de març a l’Ajuntament de Girona, amb la presència de l’Alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el President de Dipsalut, Josep Maria Corominas; i la Directora Artística de XaropClown, Angeles García.

IMG_20170323_124024

Un dels arguments més destacats de la celebració dels 10 anys de XaropClown serà el concert de Sant Jordi, que es farà per primera vegada amb la intenció que quedi ja situat en el calendari com una de les accions habituals pels pròxims anys.

El concert d’enguany, que serà de doble actuació, anirà a càrrec de Lídia Torrejón i Santi Fontclara per un costat; i de la garrotxina Clara, per l’altra. Lídia Torrejón i Clara s’han convertit en veus emergents del panorama musical català i que actuaran el dia 22 d’abril, a les vuit de la tarda, a l’Auditori de Girona.

Lidia Torrejón acaba de treure al mercat el seu primer CD, titulat Mil batallas, amb el que ha començat una sèrie de concerts per promocionar aquest primer treball, a més de sonar en les principals emissores de música de l’estat espanyol.

Per la seva banda, Clara Sànchez Castro, coneguda musicalment pel nom de Clara, va publicar Autoretrat el 2012 i moltClara el 2015. Actualment estrena un treball d’havaneres, compost per ella mateixa.

Un altre dels actes que es portaran a terme serà un Torneig de Futbol Sala, organitzat pel FS Quart, que reunirà els equips veterans del FC Barcelona, Girona FC, Blanesport i el mateix FS Quart. Aquest torneig, a benefici de XaropClown, es jugarà el diumenge 2 d’abril al pavelló d’esports de Quart.

I com a acte principal dels 10 anys de XaropClown, els dies 21, 22 i 23 de setembre es portarà a terme una trobada dels grups de pallassos d’hospital de tot el territori estatal. La trobada permetrà reunir la gairebé vintena de grups que hi ha actualment a l’estat espanyol, en unes jornades dirigides al treball intern de les mateixes associacions, però que també permetrà obrir-se als centres hospitalaris de les comarques de Girona per mostrar la tasca que realitzen els pallassos d’hospital.

D’aquesta manera, en els dies indicats, els pallassos visitaran els Hospitals Josep Trueta a Girona, Santa Caterina de Salt i els centres de Palamós, Figueres, Olot i Blanes. També tindran presència a centres sociosanitaris com el Puig d’en Roca, Maria Gay i Mutuam; i centres d’educació especial com Font de l’Abella i Palau.

XaropClown compta amb tres pallassos d’hospital, a més de la figura de direcció artística de la companyia. Actualment s’està treballant en la preparació de més pallassos per afrontar el creixement previst pels pròxims mesos, alhora que també s’estrenarà un nou espectacle per portar a terme fora dels centres hospitalaris. La finalitat en aquest sentit és doble, ja que es volen aconseguir més recursos i alhora donar a conèixer la feina que fa l’entitat. Així, el nou espectacle estarà dirigit a Ajuntaments i entitats que vulguin col.laborar amb XaropClown amb una actuació solidària.

Des d’aquest més de març i fins a final d’any, XaropClown també activarà una campanya de “somriures”, a través de les pròpies xarxes socials per difondre la marca dels pallassos d’hospital de les comarques de Girona.

IMG_20170323_124345

 

Es farà el dissabte 25 de febrer de deu a dues del matí. Les inscripcions es poden fer a través del correu electrònic: formacio@xaropclown.com.

Processed with Rookie Cam

Processed with Rookie Cam