Centres sociosanitaris


PARELLA_3
Quinzenalment visitem el centre sociosanitari Maria Gay, on s’incorpora la figura del pallasso professional dins del marc de participació en la vida comunitària del centre.

Des del gener de 2019 visitem als pacients de geriatria  del Centre Sociosanitari Bernat Jaume de  l’hospital de Figueres els dimarts quinzenalment.

No es tracta només d’omplir el temps de les persones grans, ni de distreure-les. Xaropclown realitza actuacions per a i amb les emocions de les persones grans amb l’objectiu de donar-los veu perquè manifestin i expressin els seus pensaments i estats emocionals positius.

Igual que en el seu projecte a l’hospital, Xaropclown forma pallassos professionals amb el seu mètode de treball adaptat a aquest entorn:

Línia artística diferenciada: Els personatges que visiten aquest centre destaquen per la seva simplicitat i senzillesa, i han desenvolupat tota una història de vida que comparteixen amb els usuari que tenen curiositat de tenir contacte humà de proximitat.

La música ens acompanya: Després de dos anys d’experiència, hem descobert que, en les actuacions per a gent gran amb un cert grau de dependència, la música obre les portes del cor i la memòria, i és capaç d’aconseguir grans gestos.

 

Actuacions personalitzades: Els pallassos adapten les actuacions a l’estat de cada persona per generar estímuls i experiències que despertin sensacions i aportin una dosi de qualitat humana al dia a dia del centre.

Regularitat i constància: Per tal de crear una relació de confiança amb els usuaris, fem les visites amb regularitat i respectant els horaris.