Un nen hospitalitzat no deixa de ser un nen

Fem-li arribar un glop de xarop!!

Pediatria

Dos dies per setmana fem espectacles personalitzats en les habitacions dels nens i nenes hospitalitzats i en els diferents serveis de Pediatria de l’Hospital universitari Josep Trueta de Girona. 

Des del gener de 2019 visitem als pacients de pediatria de l’hospital de Figueres el dimarts cada quinze dies.

 

Les actuacions són realitzades exclusivament per un equip estable de pallassos profesionals  formats per l’associació, els quals treballen complint el nostre Codi Deontològic, el protocol d’higiene pactat amb el centre i seguint la metodologia que Xaropclown ha desenvolupat:

 

 

 

 

Línia artística pròpia: Els pallassos de Xaropclown són uns personatges senzills, que es fan familiars des de la primera visita. Carregats amb la seva maleta, els pallassos treballen sempre per parelles.

Constància i regularitat: Els pallassos, en les seves visites, fan sempre el mateix circuit per visitar els diferents serveis d’atenció pediàtrica de l’hospital Trueta: consulta de cardiologia, sala de prematurs, urgències, UCI i planta de pediatria.

 

12Metodologia: Treballem la intervenció en tres fases: la transmissió, l’actuació i la devolució.

Treball en equip: Treballem amb el personal sanitari com un sol equip amb l’objectiu que l’estada a l’hospital, el pas per urgències i les cures puguin convertir-se en una experiència positiva. Per això, els pallassos de Xaropclown porten un busca al qual el personal pot trucar sempre que els necessiti. 

 

“És un encert. La presència de XaropClown en un acte mèdic, com ara una punció venosa o lumbar, té un efecte tranquil·litzant en la mainada. Els nens tenen por i els pallassos aconsegueixen distreure’ls i rebaixar la tensió. Són uns bons col·laboradors. La iniciativa pretén humanitzar l’atenció pediàtrica al Trueta.”

Doctor Mayol. Cap de planta de pediatria de l’hospital Dr. Josep Trueta.