L’humor té un impacte beneficiós en el cos i la ment

I aquest és el l'objectiu de XaropClown

Presentació i història


L’estiu de 2005, després d’un curs d’introducció de pallassos d’hospital que em va tocar la fibra, em vaig adonar que l’hospital Dr. Trueta de Girona no tenien aquest servei. Em va semblar meravellós poder combinar la professió de pallasso amb el servei als infants ingressats i això em va animar a crear un equip de pallassos d’hospital a Girona. A finals de 2005, varem constituir l’associació de pallassos XaropClown i amb l’ajuda de PayaSOSpital (València), la primavera de 2007 vàrem començar a intervenir com a pallassos professionals a les àrees pediàtriques de l’hospital Trueta”.

Miquel Noguer (fundador i president de Xaropclown)

 

La nostra història
Xaropclown és una associació sense ànim de lucre. La seva finalitat és donar servei de pallassos professionals que, a través de les seves accions, humanitzin, relaxin i alliberin d’estrès els entorns hospitalaris.

Per fer-ho, Xaropclown busca recursos econòmics que li permetin cobrir els costos de formar professionals i desenvolupar projecte de pallassos en entorns sanitaris.

Aquesta associació va ser creada per en Miquel Noguer l’any 2005.

L’any 2007 es va iniciar el projecte Pallassos d’hospital, que oferia pallassos en totes les àrees pediàtriques de l’hospital Josep Trueta de Girona dos dies la setmana. Puntualment, també es va oferir aquest servei a les àrees de pediatria de l’Hospital de Figueres. Al llarg dels anys, i gràcies a l’experiència adquirida, Xaropclown ha anat desenvolupant la seva pròpia línia de treball, que adapta a les demandes i necessitats de cada centre on fa intervencions.

Gràcies a això, l’any 2010 es va poder crear el projecte Pallassos per a la gent gran, en el centre sociosanitari Maria Gay. Des de llavors, s’ha cobert un servei de pallassos en aquest centre i es va intentar consolidar el projecte en el centre geriàtric Zoilo Feliu de la Bisbal d’Empordà i en el centre sociosanitari Mutuam de Girona. Tots dos intents es van haver d’aturar per falta de recursos econòmics.

Al llarg de tots els seus anys d’història, Xaropclown ha realitzat diverses activitats fora de l’hospital amb la intenció de donar a conèixer els seus projecte i sensibilitzar la població de la importància de l’humor respectuós com a eina per gaudir de bones relacions i millorar la qualitat de vida.

Xaropclown és una associació sense ànim de lucre que es manté gràcies al suport dels seus socis, institucions com ara Dipsalut i l’Ajuntament de Girona, i els donatius d’empreses i particulars.

La seva junta directiva està composta per:

  • president: Jose Lorenzo Pérez Alvarez
  • Secretaria: Paula Quer Almenábar
  • Tresorera: Maria Virginia Zimanás Troilo.

Els comptes:

Per tal de conèixer-nos més a fons i conèixer les nostres finances et convidem a llegir la nostra memòria anual.

DOSSIER DE PRESENTACIÓ I MEMÒRIA D’ACTIVITATS 2017

DOSSIER DE PRESENTACIÓ I MEMÒRIA D’ACTIVITATS 2018