XaropClown va néixer ara fa deu anys per portar un somriure a aquells pacients més menuts, que per qüestions de salut han de passar llargues estades als centres hospitalaris. Deu anys, en els que el grup de pallassos d’hospital de Girona han consolidat la seva feina, bàsicament al Josep Trueta i també en centres de gent gran.

Una feina que ara es vol ampliar a altres hospitals de les comarques de Girona i que es converteix en el pal de paller de la celebració dels deu anys de l’entitat. Per això, al llarg d’aquest 2017,  XaropClown farà diverses accions commemoratives de l’aniversari, però que a l’hora han de servir per consolidar encara més la feina de futur de l’entitat..

Totes aquestes accions han estat presentades aquest dijous 23 de març a l’Ajuntament de Girona, amb la presència de l’Alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el President de Dipsalut, Josep Maria Corominas; i la Directora Artística de XaropClown, Angeles García.

IMG_20170323_124024

Un dels arguments més destacats de la celebració dels 10 anys de XaropClown serà el concert de Sant Jordi, que es farà per primera vegada amb la intenció que quedi ja situat en el calendari com una de les accions habituals pels pròxims anys.

El concert d’enguany, que serà de doble actuació, anirà a càrrec de Lídia Torrejón i Santi Fontclara per un costat; i de la garrotxina Clara, per l’altra. Lídia Torrejón i Clara s’han convertit en veus emergents del panorama musical català i que actuaran el dia 22 d’abril, a les vuit de la tarda, a l’Auditori de Girona.

Lidia Torrejón acaba de treure al mercat el seu primer CD, titulat Mil batallas, amb el que ha començat una sèrie de concerts per promocionar aquest primer treball, a més de sonar en les principals emissores de música de l’estat espanyol.

Per la seva banda, Clara Sànchez Castro, coneguda musicalment pel nom de Clara, va publicar Autoretrat el 2012 i moltClara el 2015. Actualment estrena un treball d’havaneres, compost per ella mateixa.

Un altre dels actes que es portaran a terme serà un Torneig de Futbol Sala, organitzat pel FS Quart, que reunirà els equips veterans del FC Barcelona, Girona FC, Blanesport i el mateix FS Quart. Aquest torneig, a benefici de XaropClown, es jugarà el diumenge 2 d’abril al pavelló d’esports de Quart.

I com a acte principal dels 10 anys de XaropClown, els dies 21, 22 i 23 de setembre es portarà a terme una trobada dels grups de pallassos d’hospital de tot el territori estatal. La trobada permetrà reunir la gairebé vintena de grups que hi ha actualment a l’estat espanyol, en unes jornades dirigides al treball intern de les mateixes associacions, però que també permetrà obrir-se als centres hospitalaris de les comarques de Girona per mostrar la tasca que realitzen els pallassos d’hospital.

D’aquesta manera, en els dies indicats, els pallassos visitaran els Hospitals Josep Trueta a Girona, Santa Caterina de Salt i els centres de Palamós, Figueres, Olot i Blanes. També tindran presència a centres sociosanitaris com el Puig d’en Roca, Maria Gay i Mutuam; i centres d’educació especial com Font de l’Abella i Palau.

XaropClown compta amb tres pallassos d’hospital, a més de la figura de direcció artística de la companyia. Actualment s’està treballant en la preparació de més pallassos per afrontar el creixement previst pels pròxims mesos, alhora que també s’estrenarà un nou espectacle per portar a terme fora dels centres hospitalaris. La finalitat en aquest sentit és doble, ja que es volen aconseguir més recursos i alhora donar a conèixer la feina que fa l’entitat. Així, el nou espectacle estarà dirigit a Ajuntaments i entitats que vulguin col.laborar amb XaropClown amb una actuació solidària.

Des d’aquest més de març i fins a final d’any, XaropClown també activarà una campanya de “somriures”, a través de les pròpies xarxes socials per difondre la marca dels pallassos d’hospital de les comarques de Girona.

IMG_20170323_124345

 

Deixa un comentari